Напишіть нам

Всі теми

27 Листопада 2019

Уряд скерував додатково 171 мільйон на зарплатню вчителям, щоб уникнути заборгованості

Уряд скерував додатково 171 мільйон гривень, щоб запобігти заборгованості перед вчителями в окремих місцевостях.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні Кабміну 27 листопада, повідомили на сайті МОН.

У міністерстві однією з причин виникнення такої ситуації в деяких регіонах називають неправильні розрахунки контингенту учнів.

Останні 4 роки наша освітня субвенція розраховувалась на основі застарілої статистики річної давності. Просто раніше фізично на час підготовки бюджету не було актуальної статистики від закладів. За суттю, це означало, що ми не доплачуємо вчителям, адже останні роки у нас активно зростає кількість учнів.

У бюджеті на 2020 рік ми це виправили і заклали додаткові 2,2 мільярда гривень, аби врахувати актуальний контингент”, – зазначила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Також, за словами Новосад, часто виникнення заборгованості перед вчителями – результат неефективної мережі шкіл в окремих регіонах. Саме тому міністерство хоче зробити шкільні мережі більш ефективними, щоб таких питань у майбутньому не виникало.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила бюджет на 2020 рік, в якому передбачена щорічна виплата молодим учителям та підвищення зарплатні вчителям загалом через перегляд розподілу освітньої субвенції – відповідно до реальної кількості учнів.

Фото: автор – AndreyPopov, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення