Напишіть нам

Всі теми

1 Грудня 2017

Управління освіти перевірять, чи школи оприлюднили фінансові звіти

Міністерство освіти і науки доручило управлінням освіти провести моніторинг, чи школи оприлюднили фінансові звіти до 1 грудня.

Про це йдеться у відповідному листі міністерства до управлінь освіти та керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти, передає прес-служба МОН.

Насамперед йдеться про оприлюднення на сайтах шкіл або їхніх засновників звітів про всі фінансові надходження та витрати закладу – незалежно від того, чи це бюджетні кошти, чи благодійні внески батьків. Це, зокрема, передбачено, ст. 30 нового ЗУ “Про освіту”, де вказаний повний перелік інформації та документів, до яких заклади освіти зобов’язані забезпечувати відкритий доступ на своїх сайтах, а у разі їх відсутності – на сайтах засновників”, – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, за яким школи зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність.

Міністерство освіти і науки спільно з керівниками управлінь освіти вирішило, що школи зобов’язані до 1 грудня оприлюднити фінансову звітність про будь-які надходження та витрати закладу.

Окрім того, Київська міська держадміністрація видала наказ, за яким столичні школи мають оприлюднювати фінансову звітність на своїх сайтах, а також в ньому прописано порядок оприлюднення цієї інформації.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення