Напишіть нам

Всі теми

30 Вересня 2019

Український художник створив шрифт для людей з дислексією

Український художник та ілюстратор Олег Петренко-Заневський розробив кириличний шрифт Inclusion UKR для людей, які мають труднощі із розпізнаванням друкованих знаків.

Про це повідомило Читомо.

Це перший подібний шрифт, який розробили під українську абетку. Він спрямований на весь спектр проблем та труднощів із читанням: порушення зору, дислексія, синдроми дефіциту уваги та гіперактивності.

“Треба було зробити таким чином, щоб з одного боку шрифт, ця абетка, була таким собі візеруночком, а з іншого – щоб літери максимально різнилися. Тому там є декілька модулів, які я змінював під час роботи”, – розповів Петренко-Заневський.

Розробленим шрифтом можна буде писати книги і видавати підручники. Перш ніж створити Inclusion UKR, опитали 71 дитину віком від 6 до 13 років, в яких виявили труднощі читання та які вчаться індивідуально або в інклюзивних класах.

Ініціатором створення шрифту стала ГО “Соціальна синергія” за підтримки UNICEF Україна.

Читайте також “Що вчителі повинні знати про дисграфію”

Ілюстрація: Читомо

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.