Напишіть нам

Всі теми

5 Липня 2019

Українські школярі зможуть відправити свої винаходи у космос

Учні Малої академії наук України матимуть змогу запускати у космос власні розробки. Нині учасники Міжнародної олімпіади геніїв “Genius” відвідали наукову групу Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це йдеться на сайті МОН.

Євген Кудрявець, керівник міжнародного відділу МАН, розповів, що школярі познайомились із представниками трьох ключових компаній з космічних досліджень – Alpha Space, NanoRacks і Staars. Усі вони мають центри на МКС та відправляють у космос близько 300-400 експериментів щороку.

“Діти розповіли про свої проєкти. Вони озвучили настільки яскраві питання і пропозиції, що навіть вчені NASA зізналися, що деякі влучні зауваження стануть їм у пригоді”, – відзначив Євген Кудрявець.

До того ж, Мала академія наук планує реалізувати з NASA великий міжнародний конкурс, де школярі зможуть відправити свої винаходи у космос. На конкурс можна буде командно подавати ідею проєкту.

Учні також відвідали Mission control center (Центр управління польотами NASA) і Space Сenter Houston (Космічний Центр Х’юстон), де представлені експонати з космосу.

“Це неймовірний досвід для наших учнів – долучитися до наукових досліджень космосу, запропонувати свої ідеї та розробки, які в майбутньому, без сумніву, зроблять свій внесок у розвиток авіації та космонавтики”, – впевнений президент МАН Станіслав Довгий.

У МОН також  порівнюють бюджет МАН, виділений на міжнародну діяльність: з 2015 року кошти зросли з 134,9 тис. грн до 7 млн 159,1 тис. грн 2019 року.

Фото: прес-служба МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення