Напишіть нам

Всі теми

26 Вересня 2019

Українська учениця отримала грант 500 тисяч гривень на власний винахід

Учениця Малої академії наук Анастасія Кононенко отримала державний грант 500 тисяч гривень на власний винахід для автомобілів.

Вона стала наймолодшою переможницею конкурсу підтримки винаходів від Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, повідомили на сайті установи.

Школярка розробила пристрій, що автоматично вмикає клімат-контроль всередині зачиненого авто. Він насамперед покликаний врятувати дітей та тварин, які опинилися в замкненій машині.

Прилад має три датчики: температури, руху та звуку. Після того, як спрацьовує датчик температури, в автомобілі автоматично заводиться двигун та вмикається клімат-контроль. Також власник авто отримає повідомлення на телефон.

Винахідниця мріє, щоб її розробку встановлювали в авто ще на заводі.

“У США, за даними неурядової організації Forget Me Not, з 1998-го до 2012 року в розпечених автівках загинули 532 дитини. Найбільше таких смертельних випадків в жарких країнах – Італії, Іспанії, Ізраїлі. В сонячну погоду температура в машині зростає зі швидкістю більше 1 градусу за хвилину”, – наголосили в установі.

Школярка може використати грант на розроблення бізнес-моделі, підготовку презентаційних матеріалів, лабораторне тестування винаходу та підготовку патенту.

Також грант допоможе Кононенко допрацювати проєкт та взяти участь у другому етапі конкурсу. Це дозволить винахідниці залучити до 2 мільйонів гривень на власну компанію від Оператора Фонду підтримки винаходів.

Нагадаємо, МОН розробило порядок про зарахування, відрахування та переведення учнів до наукових ліцеїв.

Ілюстрація: скріншот відео YouTube-каналу Innovator 4UA

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення