Напишіть нам

Всі теми

17 Травня 2018

Україна вперше виділила гроші на відрядження вчителів, які оцінюватимуть українських учнів за кордоном

В Україні вперше виділили кошти на відрядження вчителів, які проводитимуть річне оцінювання та державну підсумкову атестацію в українських учнів за кордоном.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 16 травня, передає прес-служба МОН.

Так, на відрядження вчителів виділили 2 мільйони 137 тисяч гривень. Загалом педагоги проводитимуть оцінювання для 2 325 школярів, які є екстернами Міжнародної української школи.

Нам часто закидають, що ми не можемо забезпечити належну підтримку для навчання українських школярів за кордоном, і це справедливі закиди. Зараз ми поступово рухаємося у напрямку ґрунтовнішої системної підтримки навчання наших дітей за межами України.

Саме тому МОН вирішило перекинути частину коштів з програми, яка спрямована на підтримку міжнародної діяльності МОН, та вперше забезпечити повноцінну можливість провести річне оцінювання та ДПА для українських школярів за кордоном”, – розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Навчання у МУШ відбувається за допомогою Skype. Проте, як зазначають у міністерстві, для ефективного оцінювання вчителям необхідно поспілкуватись з дитиною вживу. Для отримання документа про освіту учні обов’язково мають пройти ДПА у 4, 9 та 11 класах.

Загалом до МУШ зараховано 3 326 екстернів, однак близько тисячі з них (зокрема, із віддалених країн) проходять річне оцінювання онлайн, а державну підсумкову атестацію – в Україні.

Фото: автор  harishs, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення