Напишіть нам

Всі теми

21 Вересня 2018

Україна розроблятиме підручники спільно з Молдовою

Україна та Молдова домовились про спільну розробку підручників для двомовних шкіл в обох країнах.

Про це домовилися заступник міністерки освіти і науки України Павло Хобзей та міністерка освіти, культури і науки Республіки Молдова Моніка Бабук, повідомили на сайті МОН.

“Оскільки і в Україні, і в Молдові є двомовні школи, для нас дуже важливо не втрачати зв’язок та налагоджувати співпрацю як на рівні профільних міністерств, так і на рівні місцевих органів управління освітою та шкіл. Головні виклики для нас – це кваліфікація вчителів та якісні підручники. Саме тут маємо працювати разом, – зазначив Хобзей.

Країни домовилися про те, що вчителі української мови зі шкіл Молдови зможуть підвищувати свою кваліфікацію в Україні. Таку ж можливість покращувати свої знання у Молдові отримають й учителі молдовської з України.

Також країни обмінюватимуться досвідом та допомагатимуть готувати підручники. А для того, щоб учні могли потренувати знання мови на практиці, для них планують проводити мовні табори. Таку співпрацю координуватимуть міністерства обох країн, однак при цьому школи зможуть укладати договори між собою та взаємодіяти напряму.

Фото: автор – JuralMin, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення