Напишіть нам

Всі теми

30 Жовтня 2019

Україна приєднається до міжнародної декларації про безпеку шкіл

Уряд ухвалив проєкт указу президента, що уповноважує міністерку освіти і науки Ганну Новосад на підписання міжнародної декларації про безпеку шкіл.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 28 жовтня, повідомили на сайті МОН.

За чотири роки з часу відкриття декларації до неї долучились 89 держав, на чиїй території є або немає військових конфліктів. Документ містить низку зобов’язань, спрямованих на попередження та реагування на напади та використання закладів освіти у військових цілях у період збройного конфлікту.

“Збройна агресія Російської Федерації та тимчасова окупація АР Крим і частин Донецької та Луганської областей – це, без перебільшення, трагедія нашого народу. І найбільш вразливими у цій ситуації є саме наші діти.

Приєднанням до декларації Україна продемонструє міжнародній спільності прагнення та політичну волю захистити своїх учнів і вчителів, убезпечити їх від конфлікту, а приміщення закладів освіти – від нападів та використання у військових цілях”, – пояснила Новосад.

У МОН також зазначають, що приєднання до декларації передбачає відновлення освітньої інфраструктури, забезпечення психологічної реабілітації учнів, батьків і вчителів, сприяння проведенню тренінгів з безпеки та охорони здоров’я тощо.

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення