Напишіть нам

Всі теми

20 Липня 2017

Українські незрячі школярі отримали книжки шрифтом Брайля

Українські незрячі діти, які навчаються в інклюзивних класах, отримали книжки, надруковані шрифтом Брайля.

Про це повідомив прес-центр Львівської міської ради, передає Дивись.info.

Повідомляється, що друк збірки Мар’яни та Тараса Прохаськів “Життя і сніг” та “Хрестоматії сучасної української літератури” для 1-2 і 3-4 класів ініціював Львівський обласний осередок ВГО “Українська спілка інвалідів – УСІ” за фінансової підтримки БО “Фонд родини Нечитайло”.

За словами ініціаторки проекту Оксани Потимко, книги адресно надійшли дітям, які перебувають на інклюзивній або індивідуальній формах навчання, а також в усі обласні універсальні наукові бібліотеки та бібліотеки спеціальних шкіл-інтернатів для незрячих у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Слов’янську та Мукачево.

“Загалом організація забезпечила літературою для класного і позакласного читання понад 50 дітей, а також зазначені вище  бібліотеки. […] Ініціатори проекту не лише висловлюють вдячність усім, хто долучився до втілення цього благородного задуму на тлі дефіциту книг брайлем, але й радіють, що спільними зусиллями вдається долати будь-яку проблему, відкриваючи незрячим дітям всієї України шлях до книги”, – зазначила Оксана Потимко.

Також повідомляється, що підготовкою видань займалися Ресурсний центр НУ “Львівська політехніка” і Республіканський будинок звукозапису та друку УТОС (Київ).

Нагадаємо, що з 2017/2018 навчального року в Україні запроваджується інклюзивне навчання в усіх школах. Зокрема, постанова Кабміну №753 припиняє набір дітей у школи-інтернати з 1 вересня 2017 року.

Фото: автор – vkarafill, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.