Напишіть нам

Всі теми

27 Лютого 2020

Учителі зможуть проводити оплачувані індивідуальні та групові консультації учням

За новим законом про середню освіту, вчителі можуть проводити у школі консультації для учнів, які показують досягнення нижче середнього.

Про це розповіла міністерка освіти і науки Ганна Новосад в інтерв’ю УП.Життя.

Ми даємо цю можливість тим, хто не встигає під час основної програми засвоїти весь масив знань і досягати того рівня, який вимагають стандарти. […] Тут важливо дати можливості учням наздогнати ту чи іншу тему; поставити питання щодо тих аспектів теми, з якими не вдалося розібратися під час уроку.

Ми додали цю норму для тих учнів, які мають досягнення з певних предметів на рівні нижче середнього, – розповіла Новосад.

Консультації будуть оплачуваною частиною роботи вчителя. Проте, за словами міністерки, зараз немає можливості оплачувати таку роботу з усіх предметів. Тому буде перелік певних предметів: серед них точно буде математика і, можливо, ті дисципліни, з яких учні складають ЗНО.

Окрім того, Новосад поки не може розказати, як організовуватимуться такі консультації.

“Тут потрібно дуже покладатися на школу, на її розуміння, що саме потрібно її учням, тому що всі випадки дуже різні. Ми не можемо прорахувати всі можливі варіанти. Комусь потрібно вивчити одну окрему тему, а якійсь групі учнів треба допомога з чимось іншим. 

Ми маємо дати можливість шкільній спільноті визначати, як наповнювати змістом ці індивідуальні додаткові години, – зазначила очільниця МОН.

Вона також запевнила, що перед запровадженням механізму для організації консультацій проведуть обговорення з вчителями та батьками.

Читайте також “Рада ухвалила новий закон про середню освіту – що він змінює”

“Нова українська школа”

Фото: автор – luckybusiness, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення