Напишіть нам

Всі теми

26 Лютого 2020

У школі вивчатимуть “Захист України” замість “Захисту Вітчизни”

Уряд ухвалив постанову, за якою змінив назву предмету “Захист Вітчизни” на “Захист України”.

Відповідний документ ухвалили 26 лютого, повідомили на сайті МОН.

Наша освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет “Захист Вітчизни” – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни ми досі не спромоглися замінити абсолютно радянську назву предмету “Захист Вітчизни” на “Захист України”.

Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмету і матеріально-технічне забезпечення шкіл”, – зазначила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Як зазначають у МОН, “Захист України” – обов’язковий для вивчення у 10-11 класах. Його мета – надати учням знання та уміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях. Учні вивчають предмет на уроках та під час навчально-польових і навчально-тренувальних занять.

“Важливо, щоб цілі, які ми закладаємо у конкретний предмет, зокрема і у оновлений “Захист України”, відображались і в підручниках, за якими навчаються учні. Так зміни стануть системними і ґрунтовними.

Саме для цього ми розпочали зміну підходів до експертизи та виготовлення підручників. Повна трансформація триватиме декілька років, але для нас надзвичайно важливо зробити цей процес якісно”, – додала Новосад.

Нагадаємо, до 12 березня вчителі мають відібрати підручники для 3-го класу. Також у МОН розповіли, куди скаржитись педагогам, якщо на їхній вибір намагаються вплинути.

Ілюстрація: МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення