Напишіть нам

Всі теми

25 Січня 2019

У МОН розповіли про зміни в шкільній державній підсумковій атестації

Міністерство освіти і науки дозволило зараховувати сертифікати міжнародних мовних іспитів як проходження державної підсумкової атестації, проходити атестацію в СІЗО та перескладати іспити в коледжі та технікумі.

Про це повідомили на сайті МОН.

Відтепер як оцінку за ДПА будуть зараховувати сертифікати або дипломи міжнародного мовного іспиту з іноземної мови зможуть не тільки учням 11, а й 9 класів. Зокрема, 12 балів можуть отримати:

  • учні 9 класів у разі наявності сертифіката або диплома, що підтверджує рівень володіння мовою А2 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В1 і вище;
  • учні 11(12) класів у разі наявності сертифіката або диплома, що підтверджує рівень володіння мовою В1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В2 і вище.

Право проходити ДПА отримали учні, які перебувають у слідчих ізоляторах під час досудового слідства. Запезбечити проведення іспиту має заклад освіти, закріплений за СІЗО.

Цього року підсумкову атестації у формі ЗНО зможуть перескласти ті, хто після 9 класу отримують фах у закладі професійної або вищої освіти і одночасно закінчують здобуття повної загальної середньої освіти. Перескласти іспит вони зможуть, якщо минулого року отримали незадовільну оцінку. Торік такі студенти вперше складали ДПА в формі зовнішнього оцінювання з української мови.

У МОН розповіли про зміни в шкільних державній підсумковій атестації

Ілюстрація: МОН

Учні, які живуть на тимчасово окупованих територіях чи лінії зіткнення та не вчаться у школах на підконтрольній Україні території, можуть пройти атестацію екстерном. Зробити це вони матимуть змогу в закладах, рекомендованих органами управління освітою.

Окрім того, такі учні можуть пройти атестацію під час спрощеного вступу через освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”.

Детальніше про зміни можна дізнатись у наказі МОН №1369 від 2 січня.

5c4abfb97ad66553197500 (1)

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, починаючи з 2021 року, ЗНО з математики стане обов’язковим для всіх, хто здобуває повну загальну середню освіту.

Фото: Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення