Напишіть нам

Всі теми

6 Вересня 2019

У МОН пояснили школам, як організовувати різні форми навчання

Міністерство освіти і науки дало рекомендації, як школам організовувати різні форми здобуття освіти.

Про це йдеться в листі №1/9-525 від 20 серпня, опублікованому на сайті МОН.

У відомстві зауважують, що, відповідно до статті 9 закону “Про освіту”, середня освіта може бути організована за такими формами:

  • інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева);
  • індивідуальна (екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж).

У міністерстві дають перелік нормативно-правових актів, які регулюють кожну з форм навчання, а також зауважують, які з документів втратили чинність.

“Заклад освіти може організовувати здобуття освіти за будь-якими формами, визначеними законодавством, за наявності необхідних ресурсів (матеріально-технічного, кадрового, навчально-методичного, інформаційного забезпечення освітньої діяльності тощо).

Одним із способів залучення та використання додаткових ресурсів є організація мережевої форми здобуття освіти. Крім того, для організації будь-якої форми здобуття освіти можуть застосовуватися дистанційні технології відповідно до наказу №466″, – зазначили у МОН.

Детально з рекомендаціями можна ознайомитись у документі нижче.

5d6fcef894444942610577

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, 14 червня набуло чинності положення про інституційну форму навчання, а у вересні в Україні запрацювала сімейна форма навчання.

Окрім того, у МОН зазначали, що в разі відмови від вакцинації, батьки можуть обрати для своїх дітей індивідуальну або дистанційну форми навчання в школі.

“Нова українська школа”

Фото: автор – AlexLipa, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.