Напишіть нам

Всі теми

31 Липня 2020

Київським школам рекомендують виконувати гімн перед початком уроків. ОНОВЛЕНО

Київрада рекомендує школам виконувати державний гімн перед початком уроків.

Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада 30 липня (сторінка 518), пише hromadske.

ОНОВЛЕННЯ. “Згідно з правовим висновком Управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради, жоден закон України не передбачає повноважень Київради доручати Департаменту освіти та науки забезпечувати виконання Державного Гімну України. З огляду на це, Київрада рекомендує столичним закладам освіти щоденно виконувати гімн, але жодним чином не зобов’язує цього робити, – пояснили рішення у раді.

Автори проєкту рішення – депутати фракції “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Олег Бондарчук, Юрій Сиротюк та Ігор Мірошниченко.

Щодня навчання в школах Києва діти будуть розпочинати виконанням національного славня. Цей проєкт рішення за авторства свободівців Бондарчука, Мірошниченка та Сиротюка щойно проголосувала Київрада. Це рішення не є нашим нову-хау. Наприклад, подібним чином кожен навчальний день починають учні в Сполучених Штатах”, – прокоментував рішення Мірошниченко.

На думку Бондарчука, таке рішення сприятиме вихованню патріотизму в школярів.

Як зазначає hromadske, подібна практика є у школах Туреччини, Казахстану, Китаю та багатьох регіонах Росії. В Індії влада рекомендує виконувати гімн не лише перед початком уроків, а й перед початком робочого дня. У деяких школах Японії та США діти теж можуть співати гімн, проте це не обов’язково.

Фото: автор – photographee.eu, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення