Напишіть нам

Всі теми

23 Травня 2019

Третьокласників попросили намалювати представників 4 професій – всі намалювали чоловіків

У київській школі №106 провели соціальний експеримент серед третьокласників, попросивши зобразити представників чотирьох професій.

Експеримент провели CSR Ukraine, Центр “Розвиток КСВ” спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення за підтримки Інституту модернізації змісту освіти.

Школярам запропонували намалювати вірусолога, аеророзвідника, реаніматолога та рятувальника. Усі вони зобразили чоловіків.

“Експеримент показав, що навіть у молодшій школі діти вже мають упередження стосовно можливості жінок і чоловіків працювати у різних професіях, які стереотипно відносяться до “чоловічих” чи “жіночих”, – переконані творці експерименту.

Згодом учнів познайомили з жінками, які обрали ці професії: аеророзвідницею Марією Берлінською, рятувальницею Анною Погорецькою, анестезіологинею-реаніматологинею Галиною Заровною та вірусологинею Надією Жолобак.

Як все відбувалося, можна глянути на відео нижче.

“Відеоролик став відправною точкою для проведення подібних експериментів в інших українських школах. Участь в аналогічному експерименті взяли учні та учениці 25 навчальних закладів з 10 регіонів України.

Як результат, було зібрано 912 малюнків (320 від хлопчиків та 592 від дівчаток). На 86,7% малюнках зображені чоловіки заданих професій, і тільки на 13,3% – жінки. Лише троє школярів зобразили аеророзвідницю”, – зазначили дослідники.

Нагадаємо, напруження у навчанні відчуває кожен четвертий український підліток.

Ілюстрація: скріншот відео експерименту


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення