Напишіть нам

Всі теми

1 Листопада 2018

Третьокласник із Дніпра розробив апарат для прибирання орбітального сміття

У Дніпрі третьокласник Кирило Благодаров розробив модель апарату для прибирання орбітального сміття та переміг у регіональному конкурсі NASA.

Про це повідомило видання “Сьогодні”.

Своїм проектом Кирило намагається не допустити забруднення орбіти. Адже, як він каже, через 50 років люди не зможуть відправляти в космос супутники через те, що орбіта буде засмічена.

У навколоземних орбітах багато космічного сміття, і є тільки потенційні проекти, які зможуть це сміття повномасштабно прибирати. Я подумав і вирішив, що мені хочеться допомогти людству прибрати це сміття. Вже потім я розробив модель пілотованого сміттєзбірника космічного базування. У нього є багато способів прибирання, такі як: маніпулятор, мікросупутник, звичайні та іонні лазери, а також гарпун і сітка”, – поділився юний винахідник.

Спершу школяр спроектував апарат у 3D-програмі, а потім зібрав її з конструктора Lego. Після перемоги у регіональному конкурсі NASA він боротиметься за світову першість з космічного моделювання.

“По всьому світу відбирають 200 переможців. Команди, до складу яких входять від трьох до п’яти осіб, готують свої 30-секундні ролики, які будуть представлені NASA. Компанія їх розгляне, вибере 50 найкращих, а вже згодом з них відберуть шістьох фіналістів, які поїдуть до США на космодром Кеннеді”, – розповів батько хлопця Андрій Благодаров.

Четверо українців отримали золоті медалі на Олімпіаді геніїв у США.

Фото із архіву Благодарових


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення