Напишіть нам

Всі теми

22 Січня 2020

Суб’єкти підвищення кваліфікації самі складатимуть договори зі школами

Міністерство освіти і науки не регулюватиме складання договорів про надання послуг між суб’єктами підвищення кваліфікації та школами.

Про це повідомила заступниця міністерки освіти і науки Любомира Мандзій під час заходу “Хто може підвищувати кваліфікацію педагогічних працівників у 2020 році?” в Києві.

Централізовано спеціальних договорів ми готувати не будемо – це повноваження суб’єктів підвищення кваліфікації. […] Наголошу на тому, що будь-які централізовані зв’язки все ж таки обмежують свободу підписання договору. Тому ми не будемо регулювати це питання”, – зазначила Мандзій.

Якщо ж заклад не має автономної бухгалтерії, то укладатиметься тристороння угода – між школою, управлінням освітою та суб’єктом підвищення кваліфікації.

Вона також пояснила, що договір між школою та суб’єктом підвищення кваліфікації підписується після того, як заклад склав план підвищення кваліфікації.

Читайте також наш матеріал “Як вчителю підвищити кваліфікацію поза ІППО – механізм”

Нагадаємо, щоб надавати вчителям послуги підвищення кваліфікації, організація чи фізична особа мають розробити програму. МОН поки не створюватиме реєстр суб’єктів підвищення кваліфікації.

Також кожна школа має мати план підвищення кваліфікації, а директори у перший рік роботи мають пройти курс із управлінських компетентностей.

“Нова українська школа”

Фото: автор – YuraSokolov, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення