Напишіть нам

Всі теми

31 Грудня 2017

Стало відомо, що буде за ігнорування рекомендацій інституційного аудиту

Якщо школа проігнорує рекомендації інституційного аудиту, Державна служба якості освіти може звернутися до засновника про заміну директора чи учителів.

Про це повідомив керівник Державної служби якості освіти Руслан Гурак в інтерв’ю “Новій українській школі”.

Коли ми побачимо, що заклад освіти не розвивається, у нього не створено системи забезпечення якості, у нас є два шляхи. Перший – звертаємося до засновника щодо зміни керівництва школи, у конкретних випадках – учителів. Ми розробимо кроки, необхідні для того, щоб змінити ситуацію. І дамо термін для її виправлення– зазначив Гурак.

Якщо ж засновник не вживе заходів для покращення якості освіти у своєму навчальному закладі, служба може звернутися до органу ліцензування, щоб відібрати в школи ліцензію.

“Безумовно, буде супротив новій системі і забезпеченню якості в тому числі. І ми готуємося до нього, бо не маємо іншого шляху – мусимо почати розвивати і “відкривати” школу, щоб вона враховувала найкращі тенденції, побажання, ідеї”, – сказав Гурак.

Більше про новостворену Державну службу якості освіти читайте в інтерв’ю “Нової української школи” з її керівником Русланом Гураком

Нагадаємо, пілотні інституційні аудити шкіл планують провести у вересні 2018 року.

Також результати інституційних аудитів шкіл будуть відкритими.

“Нова українська школа”

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення