Напишіть нам

Всі теми

10 Квітня 2018

Школи запрошують взяти участь в еко-проекті та отримати компостер

Міністерство екології та природних ресурсів разом з Міністерством освіти і науки розпочали збір заявок на участь в еко-проекті “Компола”.

Про це повідомили на сайті МОН.

Основна мета проекту дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію щодо відповідального споживання“, – йдеться у повідомленні.

Компостери встановлять у 200 закладах, які відберуть. Це дозволить школам утилізувати відходи з їдалень.

Окрім того, усі школи, що візьмуть участь у проекті, пройдуть навчально-практичний семінар та отримають інформаційні матеріали про компостування.

200 шкіл може отримати власний компостер, приєднавшись до еко-проекту "Компола"

Дорогі директори шкіл, учителі та учні. Маємо для вас чудовий еко-проект для розвитку екологічної грамотності учнів!10 квітня Міністерство екології та природних ресурсів України разом із МОН починають збір заявок від українських шкіл для участі в екологічно-освітньому проекті “Компола”. У 200 закладах, які відберуть за результатами конкурсу, встановлять компостери для переробки харчових відходів. Він добре підійде для утилізації залишків їжі та інших побічних продуктів шкільних їдалень.Сам проект “Компола” був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк. Після цього ідею підтримали Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Зараз проект вже успішно реалізований в 32 навчальних закладах у різних куточках України.Як заповнити заявку для участі та інші організаційні деталі можна прочитати на нашому сайті: https://goo.gl/KbkxFz Для натхнення ділимося з вами відео-інструкцією від основоположників проекту Нікіти Шульги та Софії-Христини Борисюк)Приєднуйтесь!

Gepostet von Міністерство освіти і науки України am Dienstag, 10. April 2018

Відбиратимуть заклади за двома критеріями: мотивація, яку треба продемонструвати в креативному завданні, та відповідність технічним вимогам.

Заявку на участь можна подати до 24 квітня за цим посиланням, а детальніше почитати про умови участі – за цим.

Більше про проект “Компола” читайте в статті “Ліки для землі. Як семикласники запустили стартап із школою“.

Фото: автор Alena Koval, pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення