Напишіть нам

Всі теми

4 Серпня 2020

Школи можна відкрити безпечно в час пандемії, якщо достатньо тестувати та ізольовувати хворих – дослідження

Науковці радять Британії відновити навчання у школах, однак для цього необхідно забезпечити певний рівень тестувань та відстеження зараження.

Такі висновки зробили на основі дослідження Університетського коледжу Лондона та Лондонської школи гігієни та тропічної медицини (University College London and the London School of Hygiene and Tropical Medicine), опублікованого 3 серпня, пише CTV News.

Припускаючи, що 68% вірусних контактів вдалося простежити, дослідники повідомили, що 75% дітей із симптоматичною інфекцією потрібно буде діагностувати та ізолювати, якщо школи повернуться на повний робочий день у вересні.

Також дослідження показало, що 65% заражених людей потребують діагностування та ізоляції, якщо школи поновлюються на неповний робочий день.

Якби лише 40% контактів вдалося простежити, ці показники потрібно було б збільшити до 87% і 75% відповідно.

Якщо рівні діагнозів та контактного відстеження мали б опуститися нижче цих показників у Великобританії, то повторне відкриття шкіл у поєднанні з поступовим розслабленням заходів безпеки може призвести до другої хвилі, приблизно вдвічі більшої за перший спалах.

Дослідники змоделювали, що друга хвиля може досягти максимуму в грудні 2020 року, якщо школи відкриють на повний робочий день; або ж у лютому 2021 року, якщо учні частково вчитимуться у приміщеннях школі.

Водночас, дослідники переконані, що школи в Британії можна відкрити безпечно. Однак вони наголошують на необхідності уряду забезпечити достатній рівень тестування та ізолювання хворих на COVID-19.

“Наше дослідження не повинно використовуватися для закриття шкіл через страх перед другою хвилею, але як гучний заклик до дій, щоб покращити заходи боротьби з інфекцією та систему тестування та відстеження, щоб ми могли повернути дітей до школи, не перериваючи їхнє навчання знову протягом тривалого періоду часу”, – зазначає один із авторів дослідження Кріс Бонелл (Chris Bonell).

Ознайомитись із дослідженням повністю можна у документі нижче:

PIIS2352464220302509

Завантажити дослідження

Читайте також “Як Британія повертатиметься до школи восени: головне з інструкції”

Фото: автор – AllaSerebrina, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення