Напишіть нам

Всі теми

16 Липня 2020

Шкарлет отримав двох нових заступників – хто вони

Уряд призначив двох заступників міністра освіти і науки.

Відповідні рішення ухвалили на засіданні 15 липня.

Новими заступниками т.в.о міністра освіти і науки Сергія Шкарлета стали:

  • Андрій Вітренко (розпорядження уряду), доктор економічних наук, доцент економічного факультету Київського національного університету ім. Шевченка. Дивіться його біографію на сайті університету. Вітренко задекларував, що зберігає 30 000 доларів США готівкою (доходи за останній рік – 656 тисяч гривень). Також він володіє двома автомобілями TOYOTA RAV4 2013 та 2019 років випуску (вартість автівок – 278 тисяч гривень та 691 тисяча гривень відповідно);

Андрій Вітренко. Фото: econom.univ.kiev.ua

  • Ігор Гарбарук (розпорядження уряду). У 2012 році балотувався за списком до Верховної Ради від Української партії “Зелена планета” номером 24, проте не потрапив до парламенту. У 1998 році також не потрапив до Рівненської міськради за мажоритарним округом. Також очолював департамент розвитку торгівлі у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Він задекларував основне місце доходу за минулий рік Київський національний торговельно-економічний університет – 249 тисяч гривень зарплатні. Також він отримав 62 тисячі гривень із роботи за сумісництвом у громадській організації “Національний інтерес України”. Водночас, Горбачук зберігає готівкою 20 тисяч доларів США та 450 тисяч гривень. Їздить новопризначений заступник на Mazda CX9 2008 року (зараз такий вживаний автомобіль можна придбати за 11-13 тисяч доларів). Дивіться також його біографію від громадського руху “ЧЕСНО”.

Ігор Гарбарук. Фото: mon.gov.ua

ОНОВЛЕННЯ. На сайті МОН опублікували новину з короткими біографіями новопризначених заступників міністра. Подаємо їх нище повністю:

  • Андрій Вітренко має багаторічний досвід науково-педагогічної роботи, тривалий час працював на кафедрах економічної теорії в Київському національному торговельно-економічному університеті та Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Має наукові ступені та вчені звання: кандидат економічних наук (2005), доцент кафедри економічної теорії (2012), доктор економічних наук (2017). Проходив стажування в Університеті Бат Спа (Велика Британія) в межах програми академічної мобільності Erasmus + Staff Training Mobility KA107.
  • Ігор Гарбарук останні п’ять років працював у Київському Національному торговельно-економічному університеті – спочатку заступником директора з науково-педагогічної роботи, потім заступником директора Центру бізнес-тренінгу. Раніше працював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Раніше уряд звільнив чотирьох заступників міністра освіти і науки – Юрія ПолюховичаПетра КоржевськогоЄгора Стадного та Максима Ярмистого.

Окрім того, за словами голови комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, Любомира Мандзій може піти з посади заступниці міністра освіти і науки після завершення ЗНО.

Також уряд звільнив держсекретаря МОН Павла Полянського. На тому ж засіданні його призначили заступником держсекретаря Кабміну.

Фото: автор – strixcode, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення