Напишіть нам

Всі теми

13 Серпня 2018

Радниця міністерки: “Табель і школа – несумісні слова”

Радниця міністерки освіти і науки Іванна Коберник переконана, що в школі необхідно відмінити табелі, а натомість запровадити свідоцтва досягнень.

Про це вона сказа в програмі “ObozTV”.

“Нова українська школа визнає цінність кожної дитини, цінність дитинства і гармонійного розвитку. Кожна дитина розвивається в своєму темпі. Це означає, що батькам важливо знати, на якому етапі вона перебуває: хтось швидше читає, бо швидко мислить і швидко говорить, а хтось читає повільніше, зате в нього хороша пам’ять та аналітичні здібності”, – зазначила вона.

На думку радниці міністерки, саме про це повинні вчителі повідомляти батькам. Щоб реалізувати такий задум, МОН та Національна академія педагогічних наук розробили свідоцтво досягнень  документ, який має замінити табель.

“Я сподіваюсь. що в школі більше взагалі не буде слова табель. Бо якщо ми повернемося до етимології цього слова, то табель з латині означає відомість. Тому є табельна зброя чи табель робочого часу з циферками, хто скільки годин відпрацював. Табель і школа  несумісні слова. Має бути свідоцтво досягнень, яке відображає поступ конкретної дитини, – переконана Коберник.

Більше про нову систему оцінювання в початковій школі та, зокрема, про свідоцтво досягнень читайте в нашій статті “Як по-новому оцінюватимуть учнів перших класів”.

Також читайте наші матеріали “Оцінювання в Новій українській школі: ресурс для розвитку замість вироку” та “Оцінювання по-новому: як закордонний досвід оцінювання в початкових класах можна використати в Україні”.

“Нова українська школа”

Фото: автор – SashaKhalabuzar, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення