Напишіть нам

Всі теми

14 Квітня 2020

Програма “Спроможна школа для кращих результатів” може скласти 700-800 мільйонів

Разом зі співфінансуванням обласних бюджетів програма розбудови шкільної мережі “Спроможна школа для кращих результатів” може отримати бюджет у 700-800 мільйонів гривень.

Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабак під час Онлайн-EdCamp 2020.

Як раніше повідомляли у МОН, у держбюджеті на програму залишили 500 мільйонів гривень (із запланованих 1,5 мільярда).

Вже є бюджетний паспорт цієї програми. Зараз будемо затверджувати з Міністерством освіти і науки та бюджетним комітетом конкретні проєкти, на які ці гроші підуть. Регіони додадуть до цих пів мільярда ще мільйонів двісті-триста, і ми отримаємо інвестиції по всій країни на рівні 700-800 мільйонів, – сказав Бабак.

Він додав, що цю програму хочуть проводити кожного року.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету, якими, зокрема, скоротила субвенцію на підтримку шкільної реформи та скасувала програму одноразових виплат молодим вчителям.

Зазначимо, що сайт НУШ та ГО “Смарт освіта” виступали різко проти скорочення фінансування освіти і науки та закликали вчителів, батьків та інших освітян публічно висловлювати своє несхвалення.

Також ГО “Смарт освіта” створила звернення освітян до влади щодо неприпустимості скорочення фінансування освіти і науки. Його підписали понад 900 вчителів, батьків, інших освітян та організацій. Серед них – три міністри освіти і науки (Лілія Гриневич, Ганна Новосад, Сергій Квіт), ГО “ЕдКемп Україна”, Міжнародний фонд “Відродження”, ГО “Батьки SOS”, ГО “Центр Інноваційної освіти “Про.Світ”, ГО “Prometheus”, ГС “Міжнародний інститут інтегрального розвитку”, БФ Impact Hub Odessa, ТОВ “На Урок” та інші.

“Нова українська школа”

Фото: Unsplash

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення