Напишіть нам

Всі теми

24 Грудня 2019

Професія вчителя у Фінляндії – одна з найзатребуваніших, 10 людей на місце у виші

Щоб вивчитися у Фінляндії на вчителя, потрібно пройти жорсткий відбір під час вступу у виш – близько 10-ти людей на місце.

Про це йдеться у статті “Нової української школи”.

Учитель – одна з найбільш затребуваних професій у Фінляндії. Щоб стати студентом закладу вищої педагогічної освіти, треба бути готовим до серйозної конкуренції – близько 10-ти людей на місце.

Усі майбутні вчителі повинні мати ступінь магістра. Але вже у школі педагоги мають широку автономію в розробці власних практик, виборі навчальних матеріалів та інструментів оцінювання. Фінські вчителі не знають, що таке шкільні інспекції, а також мають багато свободи в підвищенні кваліфікації”, – зазначено в матеріалі.

Також у Фінляндії педагоги підвищують кваліфікацію безперервно – кожного навчального року три дні вчитель має присвятити своєму навчанню.

Курси підвищення кваліфікації вчителів організовують місцеві муніципалітети, звичайні та літні університети, спеціалізовані установи/провідні академії та приватні компанії.

Детальніше читайте у матеріалі “Як підвищити кваліфікацію – поради вчителів”

Фото: автор – michaeljung, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення