Напишіть нам

Всі теми

5 Травня 2020

Про коронавірус на біології – для учнів розробили дистанційні уроки

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО “Смарт освіта” за підтримки Міністерства освіти і науки в Україні розробили дистанційні уроки з біології про COVID-19.

Окрім засвоєння шкільного, програмного матеріалу, урок ознайомлює учнів зі шляхами передачі інфекції, дає практичні поради, як діяти під час нового коронавірусу та як вберегти себе. Уроки допоможуть учням дізнатися більше про COVID-19, обґрунтувати важливість соціальної дистанції та правил особистої гігієни через призму наукових знань.

Кожен урок містить методичні рекомендації для вчителя біології, а також навчальні матеріали для учнів – ілюстрації з поясненнями, інтерактивні вправи, тести, навчальне відео.

Уроки розроблені з урахуванням можливості проведення заняття через відеозв’язок, або ж за умов обмеженого доступу до інтернету чи ґаджетів.

Загалом, розроблено чотири версії уроків для учнів 6–8-х та 9–10-х класів.

Інтерактивні завдання учні можуть виконати самостійно або ж разом із батьками.

Навчальні матеріали для учнів доступні за посиланнями:

Інформація для учнів подається відповідно до засвоєного до цього часу матеріалу на уроках біології.

Авторкою уроку є Інна Дьоміна, біологиня, біохімікиня, вчителька, методистка, тьюторка, засновниця “S.O.M. Science. Educational Consulting”, співзасновниця та керівниця навчального процесу школи Claris Verbis, авторка курсу Science, співавторка інтегрованого курсу “Природничі науки”.

З боку ЮНІСЕФ експертизою ділилась Катерина Булавінова, лікарка-інфекціоністка, медична експертка Дитячого Фонду ООН.

Розробили сторінку – Activemedia, анімований контент – студія NEED animation studio, інтерактивні елементи – Тетяна Васильєва, Даниїл Орел, highers.co.

Більше можна дізнатися тут.

Ілюстрація: розробники уроків

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення