Напишіть нам

Всі теми

19 Серпня 2020

Прем’єр доручив МОЗ та МОН перевірити школи на дотримання безпечних умов навчання

Прем’єр Денис Шмигаль дав доручення очільникам МОЗ та МОН перевірити готовність шкіл та дитсадків безпечно навчати дітей в умовах карантину.

Це він зробив під час засідання уряду 19 серпня.

Хочу дати доручення очільникам Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки напередодні і після 1 вересня провести перевірки шкіл і дитячих садків на дотримання безпечних умов навчання в період карантину, – сказав Шмигаль.

Він також пригрозив ухвалювати “радикальні кадрові рішення”, якщо освітні заклади не будуть готові до безпечного навчання.

Окремо закликаю органи місцевої влади приділити увагу, за необхідності створити комісії, поставити на контроль дотримання заходів епідеміологічної безпеки в школах і серед дітей. Тому що це діти, це потрібно розказувати вчити, комунікувати і жодних інших шляхів дотримати протиепідеміологічних заходів у школах не існує”, – додав прем’єр.

На засіданні не уточнили, як саме відбуватиметься перевірка. Зазначимо, що, відповідно до положення про МОН, міністерство не має повноважень проводити перевірки у школах. Це може робити Державна служба якості освіти. Ми звернемось до уряду, щоб з’ясувати деталі.

Нагадаємо, освітній омбудсмен просить уряд виділити субвенцію на подолання наслідків COVID-19 в освіті.

Раніше т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що місцеві бюджети можуть використати 7,7 мільярда гривень залишків освітньої субвенції на організацію дистанційного навчання. Проте, як визнали потім в МОН, ці гроші використовувати не можна до кінця року. Детальніше про це читайте тут.

Фото: автор – Markus Winkler, Unsplash

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення