Напишіть нам

Всі теми

2 Вересня 2020

Практики відновлення: для педагогів і батьків створили ресурсний календар з ілюстраціями

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО “Смарт освіта” розробили для батьків, вчителів та директорів шкіл ресурсний календар, в якому будуть прості щоденні поради для відновлення внутрішніх ресурсів.

Календар доступний на спеціальній сторінці нашого сайту – зараз там є перші 5 ілюстрацій. Починаючи з понеділка, 7 вересня в будні на ній та на fb-сторінці НУШ з’являтиметься одна нова ілюстрація. Також ілюстрації публікуватимуть на fb-сторінці ЮНІСЕФ щопонеділка. Усього таких ілюстрацій з описами практик буде 52.

Календар створили дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз разом з ілюстраторкою Альоною Ястремською.

Ресурсний календар-практикум – це “турбота про тих, хто турбуються”, внесок у тих, хто постійно віддають. Це проєкт для вчителів, батьків, для всіх, кому це буде важливо – зокрема, для профілактики вигорання. Він дуже простий у виконанні, але, не зважаючи на гадану простоту, – глибокий і багатогранний.

Я описала 52 прості практики уважності, які допомагають нам повернути контакт із собою, сфокусуватися на внутрішньому просторі, оживити наше сприйняття.

Багатьох із нас не вчили дбати про себе. І нам здається, що ПРАКТИКА – це щось складне і глобальне. Утім, навіть дві-три хвилини вкладування в себе (саме стільки часу займуть у вас поради) приносять результат. І це дуже продуктивний внесок”, – пояснює Ройз.

Кожна практика, описана в ілюстрації, має пояснення – для чого вона й на що саме впливає.

Кожну практику можна виконувати в будь-який час доби, у будь-який день тижня, будь-якого сезону. Їх можна пропонувати дітям, надсилати як “ресурсні листівки” знайомим. Нехай стане в пригоді! І нехай турбота про себе й уважність до себе стануть нашою доброю звичкою”, – бажає Світлана Ройз.

“Нова українська школа”

Ілюстрація: перша ілюстрація календаря

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення