Напишіть нам

Всі теми

6 Вересня 2019

Понад 500 психологів ІРЦ отримали міжнародні сертифікати для оцінювання дітей з ООП

Понад 500 психологів отримали міжнародні сертифікати на право користування методиками для оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

У другій хвилі тестувань взяли участь 276 фахівців, лише 99 з яких склали тести. У першій хвилі участь взяли 869 психологів, успішно пройшли – 48%. Учасники другої хвилі – ті, хто не склав іспити з першого разу.

“Робота інклюзивно-ресурсних центрів повинна відповідати світовим стандартам психодіагностики та індивідуальним запитам кожної родини. Для нас важливо створити єдині сучасні підходи до комплексної оцінки дітей з особливими освітніми потребами. Фахівець, який працюватиме з дитиною, має бути добре підготовлений, адже від цього залежить, наскільки ефективною буде подальша допомога”, – наголосила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Так, понад 500 фахівців ІРЦ можуть діагностувати дітей з ОПП – вони мають відповідні сертифікати та будуть внесені до світового реєстру психологів.

Нагадаємо, під час першої хвилі менше половини психологів ІРЦ склали іспит з використання міжнародних методик діагностування.

Читайте також наші тексти “Що треба знати про нові методики для ІРЦ – пояснює тренерка” та “Як оцінюватимуть особливі освітні потреби дітей в ІРЦ”

Фото: автор – photographee.eu, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення