Напишіть нам

Всі теми

20 Березня 2020

Після карантину: у Києві перенесли прийом документів до перших класів

У Києві через карантин перенесли прийом документів на вступ до перших класів.

Про це повідомив на своїй fb-сторінці заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

“Шановні батьки! Ми переносимо початок прийому документів до перших класів до покращення епідемічної ситуації. Це зроблено задля вашого максимального комфорту. Сьогодні важливо утримуватися від виходу на вулицю”, – написав Мондриївський.

Він додав, що під час карантину вчителі можуть не виставляти оцінки учнів в журналі – фіксувати оцінки можна будь-яким зручним способом (електронно чи на папері).

Водночас, на сайті освітнього департаменту Києва опублікували наказ директорки департаменту Олени Фіданян.

Розпочати прийом заяв до 1-х класів закладів загальної середньої освіти міста Києва після завершення карантину, – зазначено у наказі.

Нагадаємо, уряд запровадив карантин у закладах освіти з 12 березня до 3 квітня, щоб запобігти поширенню COVID-19.

МОН дало рекомендації щодо карантину через коронавірус, а також МОН спільно з МОЗ дали роз’яснення батькам, що таке коронавірус COVID-19, як зменшити шанси інфікування для дітей.

Телеканал “Рада” та Міністерство освіти і науки запускають щоденну трансляцію безкоштовних відеоуроків та онлайн-курсів.

Заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій зазначила, що освітні керівники мають видати наказ про роботу школи під час карантину, а вчителі в цей час не мусять бути присутні у школі.

Дивіться також “35 інструментів для дистанційного навчання – добірка НУШ”, “Дистанційне навчання під час карантину: що робити школам, батькам і МОН”, “Як організувати дистанційне навчання для першачків” та “Як вчителям говорити з учнями про коронавірус – практичні поради”

Також у МОН наголосили, що під час карантину педагоги мають отримувати зарплатню.

Фото: автор – AndreyPopov, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення