Напишіть нам

Всі теми

19 Серпня 2020

Освітній омбудсмен просить уряд виділити субвенцію на подолання наслідків COVID-19 в освіті

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов звернувся до прем’єра з пропозицією виділити з держбюджету цільову субвенцію на подолання негативних наслідків впливу пандемії COVID-19 на безпеку та якість освіти в Україні.

Про це він повідомив на власній fb-сторінці.

Переконаний, що таке вкрай необхідне рішення дасть змогу запобігти масштабному порушенню прав учасників освітнього процесу та сприятиме створенню належних умов для здобуття безпечної та якісної освіти в Україні, – пояснив Горбачов.

Зокрема, він зазначив, що додаткові кошти необхідні на:

  • оплату додаткової роботи педагогів в умовах, коли пропонується зменшити кількість здобувачів освіти у навчальних класах (групах), поділивши їх на підгрупи для забезпечення санітарної дистанції;
  • підвищення якості інтернет-покриття та забезпечення закладів освіти необхідним обладнанням для проведення дистанційного та / або змішаного навчання;
  • для закупівлі достатньої кількості мийних, дезінфекційних та захисних засобів;
  • для підвищення кваліфікації педагогів.

Звернення освітнього омбудсмена до прем’єра

Нагадаємо, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що місцеві бюджети можуть використати 7,7 мільярда гривень залишків освітньої субвенції на організацію дистанційного навчання. Проте, як визнали потім в МОН, ці гроші використовувати не можна до кінця року. Водночас, у міністерстві зазначили, що місцева влада може використати залишки минулорічної субвенції, проте не повідомили, скільки і в яких регіонах їх залишилось. Детальніше про це читайте тут.

Читайте також “Чек-ліст для влади й директора школи, як підготуватися до навчання в карантин”

Фото: автор – Aaron Burden, Unsplash

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення