Напишіть нам

Всі теми

26 Лютого 2019

Опублікований індекс фінансової спроможності шкіл ОТГ на 2019 рік

Експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні розрахували індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі ОТГ на 2019 рік.

Про це повідомили на сайті ініціативи “Децентралізація”.

Цей індекс показує різницю між фінансуванням шкільної освіти з держбюджету та фінансовими потреба закладів освіти.

Освітня держсубвенція містить формулу, яка розподіляє кошти відповідно до розрахункової наповненості класів (РНК). Індекс ґрунтується на тому, чи відповідає розрахункова наповнюваність класів фактичній (ФНК).

Так, шкільні мережі ОТГ поділені на три зони: червону, помаранчеву та зелену. У червоній зоні ті школи, де ФНК є значно нижчою РНК. Тобто навчальні заклади не отримують достатньо коштів на свої потреби з держбюджету.

Помаранчева зона  відносна відповідність РНК та ФНК. Тобто тут є достатнє фінансування оплати праці з нарахуваннями для педагогічних працівників.

У зелену зону потрапили заклади, де освітня система громади отримає можливості виплати надбавок та матеріального заохочення педагогічним працівникам. Тут фактична наповнюваність класів перевищує розрахункову. Також у закладів у цій зоні з’являються вільні кошти, які можна використати для модернізації та оновлення шкіл.

Варто зазначити, що показник ФНК розраховувався за даними 2017/2018 навчального року.

“Звертаємо увагу, що показник РНК не визначає жорстко достатність/недостатність фінансового забезпечення на виплату заробітної плати педагогічних працівників, оскільки на це також можуть впливати інші чинники: педагогічний стаж працівників, їхні кваліфікаційні категорії, поділ класів на групи, розмір встановлених надбавок тощо”, – наголосили у повідомленні.

У документі нижче можна ознайомитись з індексом фінансової спроможності шкільної освітньої мережі ОТГ на 2019 рік.

Administrative_and_Territorial_Reform_and_Legal_Framework_for_Decentralization_IP (1)

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, з 25 лютого до 10 березня вчителі можуть обрати підручники для 2 класу.

Фото: Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення