Напишіть нам

Всі теми

22 Листопада 2017

ООН проведе уроки для 15 тисяч українських школярів

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснить ініціативу “Найбільший урок у світі”, щоб ознайомити 15 тисяч українських школярів із Глобальними цілями сталого розвитку.

Про це повідомили на сайті ЮНІСЕФ.

Ціль всесвітньої ініціативи “Найбільший урок у світі” – провести заняття у 100 країнах та ознайомити дітей у всьому світі із глобальними цілями. В Україні проект охопить 450 міст та містечок, де відбудуться уроки для 15 тисяч дітей про глобальні цілі, лідерські навички та про те, як діти можуть захистити свої права“, – йдеться у повідомленні.

У 2015 року Генеральна асамблея ООН ухвалила 17 глобальних цілей, які мають на меті викорінити бідність, подолати нерівність і несправедливість та зупинити зміну клімату до 2030 року.

У Києві ЮНІСЕФ зібрав 70 юних лідерів із різних регіонів для участі в навчальній сесії “Найбільший урок у світі”, яка розпочинає проект. Під час заходу волонтери мали можливість взяти участь у тематичних уроках “Глобальні цілі сталого розвитку” та “Як зробити кожний день Всесвітнім днем дитини”. Діти також обговорили найбільш ефективні навчальні методи та отримали навчальні матеріали для проведення уроку“, – зазначають в організації.

Уже більше 600 шкіл виявили намір приєднатися до ініціативи. У листопаді та грудні 2017 року волонтери проведуть понад 150 уроків у школах міст та селищ.

У наступному році організація має презентувати онлайн-курс, присвячений проекту із спеціальними тематичними уроками про глобальні цілі, освіту, мир, рівність та права дітей, а також із практичними порадами, як зробити процес навчання більш цікавим та інтерактивним.

ЮНІСЕФ закликає волонтерів, вчителів та директорів шкіл приєднатися до “Найбільшого уроку у світі”, навчати дітей про глобальні цілі та права дитини для того, щоб голос кожної дитини був почутим“, – наголошують в організації.

Переглянути інформаційні матеріали “Найбільшого уроку в світі” можна за цим посиланням.

Нагадаємо, громадська організація EdCamp Ukraine проводить Всесвітній День Гідності, який відбуватиметься у школах з 21 листопада до 9 грудня.

Фото: ЮНІСЕФ


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення