Напишіть нам

Всі теми

20 Липня 2020

НУШ заохочує правильну відповідь, а не карає за неправильну – співавторка концепції

Співавторка концепції Нової української школи на співзасновниця ГО “Смарт освіта” Оксана Макаренко наголошує, що дитина має не боятися помилятись під час навчання.

Про вона розповіла в інтерв’ю проєкту “Дружня школа”.

“Школа має бути місцем із доброзичливою атмосферою, де дитина відповідає і не боїться помилитися. Саме тому, система оцінювання не має існувати у форматі помилився – покараний. Оцінки мають не шкодити моральному та фізичному здоров’ю дитини, а допомагати маленькій особистості зростати над собою, мотивувати її змінюватися на краще.

НУШ – це заохочення правильної відповіді, а не покарання за неправильну. Сучасна система оцінювання відслідковує процес роботи над собою, це відображає кожен бал у Свідоцтві досягнень учня, – зазначає Макаренко.

Інфографіка: Карина Строкань.

Нагадаємо, МОН винесло на громадське обговорення зміни до оцінювання класів НУШ.

Читайте також “Оцінювання – це навичка і завжди діалог. Фінський досвід” та “Оцінювання в школі – розмова вчителя з батьками”

Фото: автор – halfpoint, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення