Напишіть нам

Всі теми

7 Жовтня 2019

Новосад: реформа буде під загрозою, якщо дітей з ООП вчитимуть непідготовлені педагоги

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад переконана, що від кваліфікації педагогів дітей з особливим освітніми потребами може залежати успіх освітньої реформи.

Про це вона заявила під час візиту у заклад дошкільної освіти “Теремок” Пісочинської ОТГ Харківської області, повідомили на сайті МОН.

“Якщо ми хочемо інклюзії в школах, вона має бути і в садках. Особливо потрібно враховувати, що є діти з певними нозологіями, які потребують ранньої соціалізації дитини, і найкращий шлях – інклюзія в освіті вже з дошкілля. Однак і вчителі, і простір мають бути до цього готовими.

Це велике завдання, як для місцевих органів, так і для держави, яка планує політику у сфері інклюзивної освіти”, – сказала Новосад.

Новосад: реформа буде під загрозою, якщо дітей з ООП вчитимуть непідготовлені педагоги

Вона додала, що уряд має більш прискіпливо підійти до планування реформи інклюзивної освіти. Зокрема, йдеться про підготовку дефектологів, асистентів, яких не вистачає.

“Окрема тема – якісна підготовка вчителів та визначення, з якими нозологіями в інклюзії ми готові працювати, а з якими ще ні. Повинен бути чіткий та докладно пропрацьований план.

Ми маємо йти шляхом, де інклюзія дає більші освітні шанси. Успіх реформи загалом буде під загрозою, якщо дітей з особливими освітніми потребами вчитимуть непідготовлені педагоги, – наголосила очільниця МОН.

Нагадаємо, український художник створив шрифт для людей з дислексією.

Читайте також “6 міфів про інклюзію. Чого не варто боятися та обговорювати всерйоз”

Усі фото: МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.