Напишіть нам

Всі теми

22 Листопада 2019

Новосад: Ми надалі розвиватимемо мережу ІРЦ та допомагатимемо асистентам вчителів

Міністерка освіта і науки Ганна Новосад запевнила, що інклюзивна освіта залишатиметься в пріоритеті уряду.

Про це вона сказала у відеозверненні до учасників Форуму “Навчання без перешкод”, який триває у Києві.

Хочу підкреслити, що інклюзивне навчання, впровадження інклюзивної освіти і продовження тих важливих змін, які були започатковані в останні два роки, залишається пріоритетом для уряду та нашого міністерства. Адже я абсолютно переконана, що впровадження інклюзію – це не про політику, а про гуманізм і про зміни в нашій системі освіти.

Відповідно, фінансування інклюзії залишається в пріоритеті на 2020 рік. Ми продовжимо розвивати мережу ІРЦ і надавати підтримку асистентам, які впроваджують інклюзивну освіту в школах”, – запевнила очільниця МОН.

Вона також рада, що однією з тем форуму є раннє втручання. Міністерка зазначила, що раннє втручання дає можливість запровадити інклюзію вже у дошкіллі. Це дозволяє дітям з особливими освітніми потребами легше адаптуватись до навчання в школі.

“Я, безперечно, знаю, що є вузькі місця, які актуалізувалися під час впровадження інклюзії в шкільну систему освіти. Насамперед, це фахова підготовка асистентів учителів, які можуть надавати послуги на якісному рівні. Це те, над чим нам потрібно працювати наступного року.

Я дуже сподіваюся, що разом з вами і цю проблему, й інші виклики для інклюзивного навчання ми зможемо вирішити”, – додала Новосад,

Більше про форум “Навчання без перешкод” дивіться тут.

Титульне фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.