Напишіть нам

Всі теми

14 Серпня 2019

Нещеплені учні можуть навчатись за індивідуальною чи дистанційною формою – Гриневич

Якщо батьки відмовляються від вакцинації, вони можуть обрати для своїх дітей індивідуальну або дистанційну форму навчання в школі.

Про це заявила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич на прес-конференції щодо вакцинації школярів 14 серпня.

Якщо батьки відмовляються від вакцинації через якусь світоглядну позицію, то вони мають право обрати альтернативний спосіб навчання. Наприклад, дистанційну або індивідуальну форми навчання.

Держава у будь-якому випадку надасть доступ для кожної дитини до шкільної освіти. Але в жодному разі присутність нещеплених дітей не повинна створювати загрозу іншим дітям”, – сказала очільниця МОН.

Вона додала, що рішення про допуск чи недопуск дитини до навчання будуть ухвалювати на місцях. Такі рішення мають ухвалювати директор спільно з медичним працівником навчального закладу.

“Ми закликаємо батьків не ставити дитину в такі умови, коли вона буде уникати соціалізації і нормального навчання, тільки через позицію, яка не цілком обґрунтована та може стати загрозою здоров’ю і їхньої дитини”, – наголосила Гриневич.

Міністерка також закликала батьків зробити щеплення дітям до 1 вересня, згідно з Національним календарем щеплень.

Водночас, керівниця МОЗ Уляна Супрун зазначила, що до навчання в садках та школах допускаються лише ті діти без щеплень, які мають протипоказання до вакцинації. Це передбачено законом “Про захист населення від інфекційних хвороб”.

Також у квітні 2019 року Верховний Суд постановив, що школи та садки можуть недопускати до навчання дітей, які не пройшли вакцинації згідно з Національним календарем щеплень.

Окрім того, очільниці МОН та МОЗ зазначили, що щеплення не є обов’язковими для тих дітей, які мають медичні протипоказання до вакцинації.

Раніше у МОЗ нагадали, що учнів без щеплень можуть не допустити до навчання.

“Нова українська школа”

Фото: автор – AndreyBezuglov, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення