Напишіть нам

Всі теми

10 Жовтня 2019

Нацстратегія із захисту дітей в інтернеті: батьків та учнів просять пройти опитування

Офіс Уповноваженого Президента з прав дитини просить батьків та дітей пройти онлайнопитування, щоб допомогти розробити Національну стратегію із захисту дітей в інтернеті.

Анкета для батьків доступна за цим посиланням, для дітей – за цим, повідомили на сайті МОН.

Стратегію розроблятимуть у такі етапи:

  1. Проведення дослідження щодо поточного стану проблеми в Україні, зокрема, за допомогою онлайнопитувань серед батьків та дітей, а також партнерів із державного, громадського та приватного секторів.
  2. 11-15 листопада запланований візит міжнародних експертів до України для налагодження співпраці.
  3. Розроблення та презентація рекомендацій Міжнародного союзу електрозв’язку, обговорення напрацювань та створення плану дій з розроблення стратегії (18-19 грудня).

“Більшість дітей в України користується інтернетом, проте, нарівні із корисними можливостями, в ньому є і певні небезпеки: ризики кібербулінгу, онлайнгрумінгу тощо. Саме тому в Україні розпочався підготовчий етап до розробки Національної стратегії із захисту дітей в інтернеті.

Робота над стратегією виконується за підтримки Міжнародного союзу електрозв’язку, Уповноваженого Президента України з прав дитини та Міністерства освіти України”, – зазначила експертка із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Анастасія Дьякова.

Нагадаємо, 29% українських підлітків ставали жертвами онлайнцькування.

Також школи запрошують взяти участь у тижні проти булінгу.

Фото: Pixabay

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення