Напишіть нам

Всі теми

10 Листопада 2017

Наступного року першачки підуть у школу без конкурсу

З 2018 року першокласники, які проживають на території обслуговування школи, зможуть піти до навчального закладу без конкурсу.

Про це розповів заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей в ефірі “Громадського радіо”.

Коли ми говоримо про те, що учні підуть до школи за територією проживання, то маємо на увазі лише перший клас. Органи місцевого самоврядування повинні визначити територію, яка закріплена за школою. І з цієї території школа зобов’язана без конкурсу брати дітей на навчання.

Якщо ця територія місцевою владою визначена, і кількість дітей є менша з можливістю набрати в перший клас, тоді на ті місця, які залишаються, школа має право провести конкурс. На ті місця може бути подано заяв більше, ніж є можливість прийняти. Тобто таке право ще існує“,   зазначив Хобзей.

За словами заступника міністра, наразі не визначено відповідальності за порушення школами цих норм.

Санкції, яка б чітко передбачала відповідальність за порушення закону, наразі немає. Це відповідальність органів управління освіти, органів місцевого самоврядування“,   пояснив Хобзей.

Нагадаємо, що конкурс може проводитись і серед тих, хто проживає на території обслуговування школи, якщо таких охочих піти в перший клас більше, ніж може прийняти навчальний заклад.

Також міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначала, що школи не зможуть перевіряти, наскільки добре дитина вміє читати, писати, рахувати тощо. На такому конкурсі можуть перевіряти лише психологічну готовність дитини до школи.

Більше про конкурси в перші класи читайте в нашому матеріалі.

Фото: автор – SvetaOrlova, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення