Напишіть нам

Всі теми

20 Грудня 2017

Насамперед батьки мають контролювати використання коштів у школах – освітній експерт

На думку освітнього експерта Українського інституту майбутнього Миколи Скиби, контролювати цільове використання виділених на школу коштів, насамперед, мають батьки.

Про це він сказав в ефірі “Громадського радіо”.

Першим контролером є батьки“, – зазначив Скиба.

Він додав, що новий освітній закон також дає право проводити моніторинг громадським організаціям. Поки що не прописана процедура громадської інспекції, але, на думку експерта, той пул нормативно-правових актів, який розписало МОН, стосуватиметься і громадської інспекції.

Але батьки першими мають побачити, відчути і зауважити, що варто і що не варто. Єдине питання – наскільки самі батьки знають, що таке якісний простір. Тому я закликаю, відкрити публікації, подивитися, як виглядає школа в Сінгапурі, Фінляндії, Швеції, Данії. Коли будуть щось пропонувати, то як батьки зауважте: можливо, не треба ще більший дюйм плазми, а потрібні конструктори, ігри, які будуть допомагати відчувати застосування знань, які даються у школи“, – підкреслив Скиба.

Нагадаємо, у бюджеті на 2018 рік, який Верховна Рада ухвалила 7 грудня, передбачено 61,3 мільярда гривень субвенції на освіту, що майже на 11 мільярдів більше, ніж у бюджеті 2017 року.

Окремо виділена субвенція в розмірі 1,37 мільярда гривень для забезпечення “якісної, сучасної та доступної” освіти в “Новій українській школі”

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення