Напишіть нам

Всі теми

29 Грудня 2018

На Рівненщині відкрили ще два інклюзивно-ресурсні центри

Інклюзивно-ресурсні центри відкрили у Рівненському районі та у місті Вараш.

Про це повідомила прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.

Вараський інклюзивно-ресурсний центр має площу 158 квадратних метрів. У ньому облаштовані 5 кабінетів: для лікувальної фізкультури, первинного прийому, практичного психолога, логопеда, дефектолога. Для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами є інтерактивна панель Мультиборд, інтерактивна проекційна система “Жива підлога” та парти-трансформери.

В інклюзивно-ресурсному центрі Рівненської районної ради, загальна площа якого складає 63 квадратних метри, облаштовано 4 спеціальних кабінети та приймальня для первинного прийому. На дверях є таблички з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Центр має окремий вхід з надвірним та внутрішнім пандусами, які обладнані поручнями. У кабінетах ведеться відеонагляд.

Окрім того, обидва центри оснащені спеціальним обладнанням, комп’ютерною технікою, розвивальними та корекційними матеріалами, дерев’яними пісочницями для сухого та кінетичного піску, у кабінетах ЛФК тактильні доріжки, тренажери, шведські стінки та інше.

В області вже відкриті 13 інклюзивно-ресурсних центрів, а до кінця наступного року їх має бути 33.

Нагадаємо, інклюзивно-ресурсні центри отримають систему автоматизації роботи за 5 мільйонів гривень.

В інклюзивних класах за рік стало вчитись на 61% більше учнів з особливими освітніми потребами.

Фото: прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.