Напишіть нам

Всі теми

15 Серпня 2017

На пілотні школи покладено велику відповідальність, і ми мусимо їх підтримати, – Гриневич

Дванадцять областей України змогли на 100% виконати вимоги для старту пілотування нового Стандарту початкової загальної освіти. Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич, передає прес-служба МОН.

“Хочу подякувати очільникам Волинської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Сумської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської, Чернівецької та Одеської областей, що змогли на 100% виконати всі необхідні приготування до старту пілоту нового Стандарту, – сказала міністр. – Є області, які не так відповідально поставилися до цього питання. Я дуже прошу докласти максимум зусиль до вирішення всіх необхідних питань. Чотири школи з двома початковими класами в кожній – це не так багато, але на них покладено велику відповідальність, і ми мусимо їх підтримати”.

Пілотування нового Стандарту розпочнеться вже у вересні цього року в 100 школах по всій Україні, а в 2018/2019 навчальному році всі першокласники розпочнуть навчання за ним.

“До масштабного запровадження Стандарту мають пройти перепідготовку більше 22 тисяч учителів. Зараз триває допрацювання модельного курсу для цих вчителів, а також розробка дистанційної складової їхнього навчання. Однак слід пам’ятати, що значна частина обов’язків з організації перепідготовки ляже на плечі інститутів післядипломної педагогічної освіти, які перебувають під керівництвом місцевих органів”, – зазначила Гриневич.

Нагадаємо, у кожній області та Києві є по чотири школи, які пілотуватимуть новий Стандарт початкової загальної освтіти в цьому навчальному році. У кожній школі є по два експериментальні класиТут можна подивитись список пілотних шкіл.


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення