Напишіть нам

Всі теми

4 Грудня 2018

На Львівщині відкрили 25 інклюзивно-ресурсних центрів, на Рівненщині – 8

У Львівській області відкрили 25 інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомили прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Центри відкриті у Бориславі, Дрогобичі, Стрию, а також у Буському, Городоцькому, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Сокальському та Стрийському районах.

За словами директорки департаменту освіти і науки ЛОДА Любомири Мандзій, цього року регіону 8,2 мільйона гривень на інклюзивну освіту. Таку форму навчання мають забезпечити для 134 дошкільників у 60 садках та для 545 школярів у 423 інклюзивних класах.

Окрім того, на Рівненщині відкрили уже 8 інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної держадміністрації.

Новий центр відкрили у селищі Рокитне. Він має 7 освітніх осередків: для занять з лікувальної фізкультури, кутки логопеда, реабілітолога, психолога, олігофренопедагога, ресурсну кімнату, відпочинковий та адміністративний. Окрім того, у закладі працюватиме медсестра.

Також ІРЦ відкрили у Володимирці. Тут працюватимуть логопед, дефектолог, реабілітолог, практичний психолог та вчитель лікувальної фізкультури.

Нагадаємо, інклюзивно-ресурсні центри отримають систему автоматизації роботи за 5 мільйонів гривень.

На думку очільниці директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариси Самсонової, потрібно спиратись не на проблеми, а на можливості дітей з особливими освітніми потребами. Також вона переконана, що індивідуальна форма навчання завжди програшна для учнів.

Фото: ЛОДА


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.