Напишіть нам

Всі теми

22 Травня 2019

На Донбасі через війну пошкоджені або зруйновані понад 750 шкіл

З початку війни на сході Україні понад 750 шкіл зруйновані або пошкоджені в ході бойових дій.

Такі дані надає Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, пише УП. Життя.

Із січня до квітня 2019 року спостерігачі зафіксували 12 атак на школи, тоді як за аналогічний період минулого року було лише три таких випадки. Виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор наголошує, що після обстрілів у школярів залишаються довгострокові психологічні і фізичні травми.

Ритм шкільного життя порушують обстріли, що змушують дітей ховатися в підвалах і бомбосховищах. У багатьох випадках діти занадто налякані, щоб вчитися. Зруйновані класи, вікна, закладені мішками з піском, щоб захистити дітей від випадкових куль – не місце для навчання. Всі сторони конфлікту повинні захищати школи і убезпечувати дітей“, – пояснює Фор.

Через близькість до військових об’єктів, баз, складів і контрольно-пропускних пунктів школярі опиняються у серйозній небезпеці. Окрім цього, безпеці та психологічному здоров’ю дітей загрожують міни та вибухонебезпечні пережитки війни, що призводять до травм та стресу.

ЮНІСЕФ закликає закликає всі держави, включаючи Україну, прийняти Декларацію про безпеку шкіл – міжурядове політичне зобов’язання про вжиття конкретних заходів для захисту учнів, освітян та навчальних закладів від навмисних і випадкових атак під час збройного конфлікту.

Фото: ЮНІСЕФ


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення