Напишіть нам

Всі теми

22 Червня 2020

МОН винесло на обговорення положення про дистанційну форму навчання

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проєкт положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти.

Проєкт розмістили на сайті міністерства.

Як зазначають у відомстві, положення має врегулювати проведення дистанційного навчання у школах за двома напрямами:

  • дистанційна форма як окрема форма здобуття освіти;
  • використання технологій дистанційного навчання під час організації здобуття освіти за різними формами (денною, вечірньою, заочною, мережевою, екстернатною, сімейною (домашньою), педагогічним патронажем).

“Планується спрощення процедур організації дистанційного навчання для закладів освіти і здобувачів освіти, які бажають навчатися дистанційно. У тексті проєкту акта враховано особливості дистанційного навчання під час карантину, а також передбачено умови для реалізації змішаного навчання.

Проєктом акта не передбачено положення щодо оплати праці, наповнюваності класів (груп), штатного розпису, оскільки ці питання належать до предмета регулювання інших нормативних актів”, – пояснили у МОН.

Ознайомитись із проєктом можна у документі нижче:

Polozhennya pro dystantsiynu formu zdobuttya ZSO

Завантажити документ

Пропозиції та зауваження можна надсилати електронним листом до 21 липня на storchak@mon.gov.ua з темою “Громадське обговорення”.

Нагадаємо, посібник від ГО “Смарт освіта” із методичними рекомендаціями для початкової, основної та старшої шкіл щодо дистанційного навчання отримав схвалення Міністерством освіти і науки для використання в школах.

Дивіться також наш розділ про дистанційну освіту

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення