Напишіть нам

Всі теми

4 Жовтня 2019

МОН пропонує підвищити зарплатню молодим вчителям та вихователям

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій розглядає пропозиції Міністерства освіти та науки щодо підвищення зарплатні молодим вчителям та вихователям дитсадків.

Про це повідомила член комітету, народна депутатка від партії “Голос” Інна Совсун, пише Укрінформ.

Зараз міністерство пропонує підвищити заробітну плату двом категоріям. Перша категорія – вихователі дошкільних закладів, друга категорія – це молоді вчителі. Це ті категорії, які є найбільш вразливими в нинішній системі оплати праці. Безперечно, вони заслуговують на вищий рівень оплати. Тому комітет на загал готовий підтримати таку пропозицію міністерства”, – сказала Совсун.

Вона додала, що для підвищення зарплатні цим двом категоріям освітян планують виділити близько 4,5 мільярдів гривень. Втім, зараз не визначено, звідки братимуть ці кошти – з місцевого (з нього фінансується дошкільна освіта) чи з державного бюджету. Також поки не зрозуміло, за якими критеріями визначатимуть молодих вчителів.

Водночас, Совсун наголосила, що це “точкове рішення”, яке не вирішує проблему зарплатні в освітній сфері.

Раніше міністерка освіти і науки Ганна Новосад розповіла, що уряд готує новий інструмент для підвищення зарплатні освітянам.

“Було окреме рішення про зарплати, яке вимагає великого підвищення, великих додаткових видатків з держбюджету. Його затвердив попередній уряд, воно чинне. Ми зараз з Мінфіном, з прем’єром думаємо, як знайти ці кошти і де”, – зазначила Новосад.

Вона додала, що за оцінками Мінфіну, на реалізацію відповідної постанови уряду потрібно додатково майже 45 мільярдів гривень.

Для нашої економіки це гігантські кошти, які треба звідкись витягнути, у когось їх забрати і віддати сюди. Я, як міністр освіти, була б дуже рада так зробити, але інші міністри, мабуть, не дуже зрозуміють”, – додала Новосад.

Нагадаємо, 10 липня уряд ухвалив рішення про підвищення зарплатні вчителям. Переглянути постанову можна за цим посиланням.

Фото: Pixabay

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення