Напишіть нам

Всі теми

21 Травня 2018

МОН пояснило, як зараховуватимуть до спецшкіл, гімназій, ліцеїв та колегіумів

Міністерство освіти і науки пояснило, як зараховуватимуть дітей до спеціалізованих шкіл (класів) з поглибленим вивченням окремих предметів, гімназій (гімназій-інтернатів), ліцеїв (ліцеїв-інтернатів) та колегіумів (колегіум-інтернатів).

Про це йдеться у листі-роз’ясненні, опублікованому на сайті МОН.

До 1-х класів у зазначених закладах І-ІІІ ступенів зарахування відбувається без проведення конкурсу та згідно з процедурами, визначеними порядком зарахування.

Зарахування до 5-х класів таких закладів відбувається на загальних засадах шляхом переведення учнів з 4-х класів. Якщо після такого зарахування залишаться вільні місця, зарахування відбуватиметься через конкурс тільки тоді, коли кількість поданих заяв перевищить кількість вільних місць станом на 31 травня.

Якщо це заклади, що не мають початкової школи – зарахування до 5-х класів відбувається за результатами конкурсного відбору, якщо кількість поданих заяв перевищить кількість вільних місць станом на 31 травня.

Зарахування до 10-х класів – відбувається за результатами конкурсного відбору, якщо кількість поданих заяв перевищить кількість вільних місць станом на 31 травня.

Детальніше читайте у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, в Україні затвердили новий порядок зарахування дітей до школи. МОН дало роз’яснення щодо нового порядку.

Читайте також роз’яснення “Нової української школи” “У перший клас – за новими правилами. Про що новий Порядок зарахування учнів”.

Фото: автор – loritheladybug7, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення