Напишіть нам

Всі теми

7 Листопада 2018

МОН перевірить, як використовують 46 мільйонів на кабінети української для національних меншин

Міністерство освіти і науки перевірить, як використовують 46,8 мільйона гривень субвенції на кабінети української мови для шкіл національних меншин.

Про це повідомили на сайті МОН.

Як зазначено у повідомленні, найбільше коштів направлено Закарпатській (8,7 мільйона гривень), Чернівецькій (8,9 мільйона гривень) та Одеській (5,8 мільйона гривень) областям. Кошти надійшли на місця ще в квітні – поки використано 80%.

“Нас хвилює 2 питання. По-перше, що в листопаді ще є залишок субвенції, але ми розуміємо, що це пов’язано з низькою управлінською спроможністю певних громад.

А, по-друге, ми переживаємо, щоб нам не просто звітували, що кошти використані, а щоб вони були витрачені саме на те, що потрібно вчителю для покращення якості навчання. І для цього ми здійснюватимемо спеціальний моніторинг. Зокрема, це питання порушуватиметься на найближчій нараді з керівниками обласних органів управління освітою 8 листопада”, – сказав заступник міністерки освіти і науки Павло Хобзей.

Він також повідомив, що вже надруковані та доставлені двомовні термінологічні словники з польської, румунської, угорської та інших мов. Загальний наклад становить близько 77 тисяч примірників.

Фото: автор – LDProd, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення