Напишіть нам

Всі теми

14 Грудня 2017

МОН оголосило конкурс на розробку навчальних модулів з громадянської компетентності

Міністерство освіти і науки оголосило конкурс на розробку навчальних модулів для формування громадянської компетентності.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

Це одна з базових компетентностей, передбачених законом “Про освіту” та Концепцією Нової української школи. Мета конкурсу знайти ідеї для навчальних модулів, які б легко інтегрувались у чинні навчальні програми 5-9 класів із різних предметів, були практичними для використання на уроках та під час позакласних занять“, – йдеться в повідомленні.

Вимоги до навчальних модулів:

  1. Тема навчального модуля має легко інтегруватися в один чи декілька обов’язкових предметів. Наприклад, тема “Відповідальне ставлення до екології” може інтегруватися у навчальні програми хімії і географії для учнів різних вікових груп (від 5 до 9 класу).
  1. В описі ідеї має бути: чітке визначення компоненту громадянської компетентності, який планується сформувати за допомогою модуля; перелік елементів, які можуть увійти до запропонованого навчального модуля – онлайн-урок, графічні елементи, презентації, теми проектів тощо.

Заявки на участь в конкурсі приймають до 12 січня. Щоб взяти участь, потрібно заповнити цю форму.

Відібрані ідеї технічно спільно опрацьовуватимуть команда студії онлайн-освіти EdEra та автор ідеї.

Результати конкурсу оголосять до 1 лютого 2018 року. Напрацьовані модулі розмістять на онлайн-платформі навчальних матеріалів МОН і школи отримають до них вільний доступ.

Фото: автор – Tirachard Kumtanom, pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення