Напишіть нам

Всі теми

6 Листопада 2017

МОН хоче скласти реєстр організацій, які зможуть підвищувати кваліфікацію вчителів

У Міністерстві освіти і науки хочуть сформувати реєстр організацій, у яких вчителі зможуть підвищувати кваліфікацію за бюджетні кошти.

Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв’ю “УП. Життя”.

Нам треба узгодити постанову Кабінету міністрів, яка має бути погоджена Міністерством економіки, Міністерством фінансів, Міністерством соціальної політики про те, що бюджетні гроші можуть іти до громадської організації, яка перебуватиме в реєстрі Міністерства освіти як така, що виконує вимоги до підвищення кваліфікації вчителів”, – розповіла Гриневич.

Також міністр зазначила, що зараз вчителі лише половину часу, виділеного на підвищення кваліфікації, повинні використати в закладах з ліцензію на післядипломну освіту

А другу половину часу вони можуть використати через самоосвіту, і будуть описані відповідні форми освіти, які можна зарахувати як підвищення кваліфікації, а також на базі громадських організацій, інших інституцій, в яких немає ліцензії, але які зараз прекрасно здійснюють підвищення кваліфікації вчителів новітніми методами“,  сказала керівниця МОН.

Окрім того, Гриневич зазначила, що вчителям як підвищення кваліфікації можуть зарахувати такі онлайн-курси, як наприклад, Coursera чи Prometheus. Це може відбуватися за умови, якщо педагоги отримають сертифікат про проходження курсу.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”. За таке рішення проголосували 255 депутатів. 28 вересня закон набув чинності.

До бюджету-2018 обіцяють закласти 520 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів початкової школи.

Фото: автор – alexraths, depositphotos.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення