Напишіть нам

Всі теми

13 Лютого 2019

Місцева влада може створювати інфраструктуру одразу для кількох шкіл

Місцева влада та заклади освіти можуть створювати міжшкільні ресурсні центри.

13 лютого набуло чинності відповідне положення, повідомили на сайті МОН.

“Багатьом закладам наразі бракує ресурсів, обладнання, лабораторій, де учні могли б навчитися застосовувати набуті теоретичні знання на практиці. У міжшкільному ресурсному центрі можуть створювати умови для навчання учнів одразу з кількох закладів, проводити як шкільні, так і позашкільні заняття.

Йдеться про обладнання стаціонарних та пересувних лабораторій, учнівських теплиць, зимових садів, виробничих майстерень, басейнів, спортивних майданчиків. Такий підхід дає можливості сконцентрувати ресурси та забезпечити кращі умови одразу для великої кількості дітей”, – пояснила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

МРЦ також сприятимуть проведенню профорієнтаційної роботи серед учнів, розробленню їхньої індивідуальної професійної траєкторії, впровадження професійно-спрямованих курсів за вибором, факультативів, гуртків та проведення консультаційних заходів.

Для співпраці з МРЦ школи укладатимуть двосторонні цивільно-правові угоди. Школа зможе передавати центру педагогічне навантаження з певних предметів, а він забезпечуватиме відповідний обсяг оволодіння матеріалом.

nakazzareestrovaniymyu

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, проект “бомбеЗНО” шукає вчителів, які допоможуть підготуватись до ЗНО з української мови та літератури учням з угоро- і румуномовних родин.

Фото: Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення